Στίβος

Ο Παναχαϊκός Γ.Σ. και η Γ.Ε. Πατρών υπήρξαν εκ των σωματείων που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια για την ίδρυση του ΣΕΓΑΣ, η ιδέα δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια των προκριματικών αγώνων των δύο συλλόγων για την επιλογή των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες (1895). Παράλληλα είχαν μεγάλη παράδοση στην διοργάνωση αγώνων καθώς και στην ανάδειξη Ολυμπιονικών όπως οι Τόφαλος, Πεπανός, Ανδριακόπουλος και Χριστόπουλος μεταξύ άλλων.

Mε την αναγγελία της συγχώνευσης έσπευσαν να εγγραφούν πολλοί επιπλέον έφηβοι και νέοι. Έπειτα από ένα εξάμηνο, στις 26 Απριλίου 1923 αθλητές της ΠΓΕ συμμετέχουν για πρώτη φορά στους Πανηλειακούς αγώνες στην Αμαλιάδα. Εκεί διακρίθηκαν οι Αθανασόπουλος Α. στα 100 μέτρα, Παπασταθόπουλος Γ. στην δισκοβολία και ο Καλαφάτης Α. στον ελεύθερο ακοντισμό. Στην Αθήνα αθλητές της ΠΓΕ πρώτη φορά πήγαν το 1925 στα Α΄Αβερώφεια, το 1926 στα Β΄Αβερώφεια, ενώ το 1927 η Παναχαϊκή διοργάνωσε αθλητική συνάντηση στο γήπεδό της με τον ΓΣ Αμαρουσίου. Το 1928 συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων με πολλές επιτυχίες και το 1929 στα 19α Παγκύπρια.

Από τότε η ΠΓΕ συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις και σε όλες τις κατηγορίες. Έχει αναδείξει πολλούς Πανελληνιονίκες, Βαλκανιονίκες και Μεσογειονίκες. Μεγάλοι μεταγενέστεροι αθλητές στίβου της Παναχαϊκής και πρωταθλητές Ελλάδος οι Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Φάνης Τσιμιγκάτος, Όλγα Τσομπανίδη.

Πρόσφατα:

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Υπεύθυνοι Τμήματος Στίβου:

ΕΦΟΡΟΣ:

ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑΧΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΕΝΕΡΗΣ

Υπεύθυνοι Σχολής Στίβου:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΙΑΧΟΥ

ΒΟΗΘΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Π.Γ.Ε.

Υποστηρικτές: