Σαμψών Χαριτωνίδης στο Panachaiki1891.gr: «Ο αθλητισμός αναδεικνύει αρετές, διαμορφώνει αξίες και προσωπικότητες»

By admin

Στο Panachaiki1891.gr μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης, Σαμψών Χαριτωνίδης.

Στην επίσημη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα ευεργετικά οφέλη που προσδίδει ο αθλητισμός στην κοινωνία, αλλά και στη δυνατότητα του να μπορεί να διαμορφώσει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Πως θα γίνει αυτό; Με το να καλλιεργεί αρετές, αξίες και συνάμα ισχυρές προσωπικότητες.

Επιπλέον, εύχεται τη σύντομη επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων ξεκαθαρίζει πως η ΠΓΕ συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά ακόμα και στην περίοδο της καραντίνας.

Το περιεχόμενο της:

«Ο αθλητισμός είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Πόσο μάλλον την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, αναζητώντας διεξόδους από την καθημερινότητα, με τους προσωρινούς περιορισμούς που ζούμε. Ο καλύτερος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποσυμπίεσης των εντάσεων της ημέρας!

Ας μην παραμελούμε τον εαυτό μας, ειδικά αυτή την περίοδο που προκύπτει η ανάγκη να τον στηρίξουμε, ώστε να παραμείνει λειτουργικός και να μπορεί να ανταποκριθεί.

Έχουμε αναλογιστεί ποτέ σε πόσα επίπεδα ο αθλητισμός μας κάνει καλό; Τα οφέλη πολλά και ευεργετικά! Τόσο για την υγεία, που αφορά κυρίως τον εαυτό μας, όσο και για την κοινωνία, με σημαντικό αντίκτυπο στους αυριανούς πολίτες της χώρας μας, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη δημιουργίας και δράσης σε όλους τους τομείς.

Είναι αλήθεια πως μέσω της ενασχόλησής μας με κάποιο άθλημα, δημιουργούνται αξίες, ήθος και βελτιώνεται συνεχώς η προσωπικότητά μας. Επίσης, είναι κοινός αποδεκτό πως ο αθλητής βρίσκεται σε μια κοινωνική ομάδα, που εξαιτίας των χαρακτηριστικών της, αντέχει στο χρόνο! Κι αυτό συμβαίνει γιατί αναδεικνύονται αρετές, όπως αυτογνωσία, υπομονή, πειθαρχία, ομαδικότητα, συνεργασία κ.α.. Κατ’ αυτό τον τρόπο προετοιμάζεται, πολλές φορές χωρίς να το αναγνωρίζει, για να αντιμετωπίσει καταστάσεις και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση.

Μαθαίνει να σέβεται τον αντίπαλο, να ξεπερνά τα εμπόδια και τους περιορισμούς που πολλές φορές λανθασμένα μας επιβάλλει ο εαυτός μας. Αποδέχεται την εκπαίδευση, μέσα από την οποία νικά τις αδυναμίες του, έως ότου μάθει τελικά να παίζει σωστά. Έτσι γίνεται ολοένα εξυπνότερος και βγαίνει πάντα κερδισμένος, χωρίς διάθεση έπαρσης, κατανοώντας την ανάγκη της συνεχούς βελτίωσης. Εργάζεται αδιάκοπα, με πίστη και αφοσίωση στους στόχους που θέτει προκυμμένου να τους πετύχει. Όσες ήττες κι αν έρθουν, κάνει το ταμείο του και συνεχίζει με χαρά να εργάζεται προς την κατεύθυνση της επιτυχίας, εδραιώνοντας την ευτυχία, το ευ ζην.

Το αποζητούν οι νέοι άνθρωποι, οι αθλητές μας, που γίνονται το μέλλον μιας υγιούς κοινωνίας, δημιουργώντας ένα ισχυρό σύνολο που την περιφρουρεί, που βοηθάει στην ανάδειξη της καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας! Είμαι πεπεισμένος για τα ευεργετικά αποτελέσματα που προσφέρει ο αθλητισμός, δημιουργώντας προσωπικότητες.

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε ενεργά με τον αθλητισμό, επιθυμούμε την σύντομη επανέναρξη των αθλητικών δράσεων και ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο. Να θυμάστε πως η ομορφιά στη ζωή είναι οι μικρές καθημερινές απολαύσεις, που ολοκληρώνουν την ευτυχία μας!

Η Παναχαϊκή εργάζεται συστηματικά πάνω σε αυτό τον τομέα, μέσα από διάφορες δράσεις που μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη σελίδα μας στο διαδίκτυο panachaiki1891.gr.»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΓΕ, Σαμψών Χαριτωνίδης