Βασίλης Βενέρης στο Panachaiki1891.gr: «Προετοιμαζόμαστε μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας»

By admin

Μπορεί οι Ακαδημίες της ΠΓΕ να παραμένουν κλειστές εξαιτίας του δεύτερου Lockdown στη χώρα μας, ωστόσο ο Στίβος παραμένει εν μέρει ενεργός.

Ο επικεφαλής τεχνικός, Βασίλης Βενέρης προπονεί καθημερινά τους «κοκκινόμαυρους» αθλητές του αγωνιστικού τμήματος της Παναχαϊκής στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο -τόσο στο κεντρικό όσο και στο βοηθητικό γήπεδο- και σε ειδικά προσαρμοσμένα ωράρια ώστε να μη δημιουργείτε συνωστισμός.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο Panachaiki1891.gr και παρέθεσε τις σκέψεις του για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο Τμήμα Στίβου, αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας στα Ερασιτεχνικά σωματεία.

Οι δηλώσεις του:

«Το Τμήμα Στίβου μας αυτή την περίοδο έχει αναβάλει μέχρι νεοτέρας τις προπονήσεις των Ακαδημιών και των Παμπαίδων Β (παιδιά έκτης δημοτικού-πρώτης γυμνασίου).

Ωστόσο, συνεχίζουμε με τα μεγαλύτερα παιδιά, τους πιο… ολοκληρωμένους αθλητές που διαθέτουμε, όπου και κάνουμε τα απαραίτητα προγράμματα εκγύμνασης καθημερινά.

Ακόμα, όμως, και με αυτά τα παιδιά προετοιμαζόμαστε μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας, διότι δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν οι αγώνες τους επόμενους δυο μήνες.

Το «λουκέτο» στον αθλητισμό αποτελεί πλήγμα για όλους τους συλλόγους, ειδικά για όσους στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό και στις υποδομές τους. Αν συνεχιστεί όλο αυτό, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά πρόβλημα έλλειψης παιδιών στις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες.

Τέλος, όπως γνωρίζουμε, δημιουργείται και οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες, το οποίο επηρεάζει πολλούς τομείς, όπως π.χ. τη διαδικασία πληρωμής των προπονητών, τα έξοδα μετακινήσεων των αθλητών σε Πανελλήνια πρωταθλήματα κ.α.».

***Κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων του Panachaiki1891.gr από τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους να αναφέρεται η πηγή.