ΠΓΕ-Μπάσκετ: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα με αγωνιστικό υπόβαθρο!

By admin

Κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το καταπληκτικό ξεκίνημα του Τμήματος Μπάσκετ της Παναχαϊκής στη Γ’Εθνική ως «πυροτέχνημα».

Ο Θανάσης Λιόνας, το τεχνικό του επιτελείο και οι παίκτες των «κοκκινόμαυρων», δούλεψαν εξαιρετικά σκληρά στο διάστημα προετοιμασίας πριν το τζάμπολ ενός εκ των πιο ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων των τελευταίων ετών, με δύσκολους και καλά δομημένους αντιπάλους που έχουν στόχους στην κατηγορία.

Ακριβώς αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν και τις τρείς πρώτες ομάδες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη η ΠΓΕ στη Γ’Εθνική, τη Σφήκα Αμαλιάδας, τον Εργοτέλη και την Καλαμάτα.

Οι παίκτες του Θανάση Λιόνα με εξαιρετικές εμφανίσεις έφτασαν στο 3/3. όντας πλέον αήττητοι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, η Παναχαϊκή πέτυχε δυο εντός έδρας νίκες με 73-68 απέναντι στους Αμαλιαδιώτες και 58-57 τους Καλαματιανούς στην Αγυιά, ενώ πήρε σπουδαίο «διπλό» τη 2η αγωνιστική με 71-66 στο Κλειστό του Λίντο, μια πολύ δύσκολη έδρα κόντρα στον σκληροτράχηλο Εργοτέλη.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα φανερώνουν την ποιοτική δουλειά που γίνεται για ακόμη μια χρονιά στην «κοκκινόμαυρη» ομάδα, την ώρα που ορισμένοι βιάστηκαν να θεωρήσουν την Παναχαϊκή ξεγραμμένη από τους υψηλούς στόχους της κατηγορίας.

Είναι αλήθεια πως το timing του «λουκέτου» στον αθλητισμό θεωρείται αρκετά κακό για την ΠΓΕ, ωστόσο οι προπονητές και οι παίκτες αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση και θα συνεχίσουν να δουλεύουν, διότι πιστεύουν σε μια ελπιδοφόρα πορεία.

Η τελευταία προπόνηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (6/11), ενώ δόθηκαν και ατομικά προγράμματα φυσική κατάστασης στους αθλητές από τον Γυμναστή, Φώτη Καγκαλή, τα οποία και πρέπει να τηρούν ευλαβικά τρείς φορές την εβδομάδα, ώστε να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση.