Πρόγραμμα “Πυθαγόρας”: Το καμάρι της Π.Γ.Ε. βγάζει πρωταθλητές της ζωής!

By admin

Παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός, τέχνες, επιστήμη. Πέντε έννοιες κομβικής σημασίας, άρρηκτα συνδεδεμένες, πέντε “πρώτες ύλες” στην οικοδόμηση ενός πολίτη – υπόδειγμα της ελληνικής κοινωνίας του σήμερα, πέντε βασικά στοιχεία που αναδεικνύονται με ζήλο και μεράκι, μέσα από το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα “Πυθαγόρας”, του περήφανου τέκνου της Παναχαϊκής.

Στην πρόσφατη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Γ.Ε. μας, το πρόγραμμα Πυθαγόρας, λοιπόν, είχε την τιμητική του, καθώς στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα παιδιά εκείνα, που μετέτρεψαν σε φιλοσοφία ζωής αυτές τις βασικές αξίες που τους δόθηκαν μέσω του προγράμματος και εκείνες με τη σειρά τους τα βοήθησαν προκειμένου να διαπρέψουν στην εκπαίδευσή τους και να αποτελέσουν βασικά πολεμοφόδια στην επικείμενη επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Περήφανοι “πατέρες” του εγχειρήματος αυτού και οραματιστές της ιδέας του προγράμματος “Πυθαγόρας”, ο Μάρκος Μυκονιάτης και ο πρόεδρος της Π.Γ.Ε. Παναγιώτης Σεμιτέκολος, αλλά και ο υπεύθυνος του προγράμματος εκ μέρους της διοίκησης και επιστημονικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος της Π.Γ.Ε., ιατρός Κωνσταντίνος Σβόλης, μίλησαν στα πλαίσια της εκδήλωσης για το σπουδαίο έργο που έχει καταθέσει επί τάπητος το πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του, δίνοντας εν συνεχεία το λόγο στους αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και Φωκίωνα Ζαϊμη (ο δεύτερος πρωτοστάτησε και στην μεγάλη επιτυχία της έγκρισης του σπουδαίου έργου των εγκαταστάσεων της Π.Γ.Ε.), αλλά και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, προκειμένου με τη σειρά τους να μιλήσουν για τον σπουδαίο ρόλο του προγράμματος “Πυθαγόρα”, να το συνδέσουν φυσικά με το επικείμενο μεγαλοπρεπές έργο ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Π.Γ.Ε., αλλά και να κάνουν τις βραβεύσεις των παιδιών που πέτυχαν την είσοδό τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι νεαροί βραβευθέντες ήταν οι εξής: Μανώλης Σωτηρόπουλος, Μιχαήλ Λαμπρινίδης, Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Παπαθανασίου, Γιάννης Κρόκος, Παναγιώτης Τζανής, Βαγγέλης Τσούνας (από την ακαδημία μπάσκετ), Αρτέμης Αντωνακόπουλος, Γεωργία Μαντέλη, Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος και Παναγιώτη Βγενόπουλος (από το τμήμα πυγμαχίας), ενώ παράλληλα τιμήθηκε για το ήθος του ο αστυνομικός Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος.

  • Θα ακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό από τις ομιλίες των αρμοδίων και τις βραβεύσεις των διακριθέντων αθλητών – μαθητών.